2010. augusztus 18., szerda

ZERO ZERO SAPTE

Moszkvában elfogták a román titkosszolgálat egy munkatársát, aki diplomataként dolgozott Oroszországban - közölte hétfőn az Interfax hírügynökség a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) sajtóosztályának közlésére hivatkozva. Az FSZB később bejelentette, hogy az illetőt nem kívánatos személlyé nyilvánították, és 48 órán belül el kell hagynia Oroszországot.

Ő az
Az FSZB közleménye szerint a román külső hírszerzés munkatársát hétfőn fogták el, amikor katonai jellegű titkos adatokat akart átvenni egy orosz állampolgártól. "A felderítőtől a kémfelszereléshez tartozó eszközöket koboztak el, amelyek teljes mértékben leleplezik az oroszországi Föderáció ellen folytatott ellenséges tevékenységét" - szól a közlemény.

Közben kiszivárgott, hogy a Trusa micului spion feliratú dobozka az alábbiakat tartalmazta: egy láthatatlanul író (értsd: üres) sárga töltöttceruzát, egy titkos puliszkareceptet, egy karra erősíthető órát, egy diktafonba épített mikrofont, egy hagyományos GPS-t (térképet), egy piros Aston Martin matchboxot, egy vállról indítható papírgalacsint, vallatókészüléket (mánélé-cédét), valamint egy elefánt alakú dédaikék vízipisztolyt.

Madalina, a román Bond-lány

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése