2010. augusztus 13., péntek

LÜKEPÉDIA - SOROZATGYILKOS

Sorozatgyilkos az az ember, aki három vagy több embert öl meg különböző időpontokban. Ez az elmés megállapítás a bérgyilkosokra is ráillik, de ők haszonszerzésből ölnek, és nem passzióból, mint a sorozatgyilkosok. A legtöbb sorozatgyilkos pszichopata, de gyakran normálisnak és kedvesnek tűnnek, mintaszomszédok, és mindig megsimogatják a macskát.

Sose tévesszen meg a jámbor külső
A későbbi sorozatgyilkosoknál már gyerekkorban bizonyos figyelmeztető jelzések mutatkoznak: gyújtogatás (a dolgok elpusztításában lelt öröm), állatkínzás (ők nem csak a pók lábait tépik ki, hanem pl. kiskutyákét is) és ágybavizelés, ami valószínűleg a sok gyújtogatás miatt van.

Hasfelmetsző Jack babája
A sorozatgyilkosban az a lenyűgöző, hogy élvezetből öl, ugyanakkor nincsenek érzelmei, neki aztán könyöröghet az áldozat, ameddig bereked. Az átlagosnál magasabb intelligenciaszinttel bírnak, de ez a zsákmányaik számára nem derül ki, mert nem sokat beszélnek, csak teszik a dolgukat. Legtöbbjük aztán meg is csonkítja a holttestet, és eszik is belőle, de elegánsan, visszafogottan, sose mohón vagy csámcsogva.

A gyilkosságokat hasonló módon követik el, és az áldozatokban mindig van valami közös vonás: Hasfelmetsző Jack csak kurvákat ölt, Jeffrey Dahmer kizárólag buzikat, a rosztovi hentes, Andrei Chikatilo mindig gyerekeket, és csak a szőke kislányok méhét fogyasztotta el petrezselymes krumplival és uborkasalátával. Ebből is látszik, hogy bogaras is a sorozatgyilkos.

King Kohn, a jeruzsálemi rém. 37 palesztin nőt mészárolt le
Statisztikai számítások szerint körülbelül másfél százalék az esély arra, hogy valaki túléljen egy sorozatgyilkossal való találkozást, így hát ajánlatosabb elkerülni őket, csak sajna nem lehet tudni, hogy ki az, és ki nem. Legjobb, ha az ember valamelyik rokona vagy szomszédja sorozatgyilkos, mert hozzátartozót és szomszédot csak elvétve tesznek el láb alól, utóvégre ők is emberek, még ha kissé különcök is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése