2010. augusztus 4., szerda

LÜKEPÉDIA - ANAKONDA

Maga az anakonda szó tamil eredetű, akárcsak a damil, és elefántgyilkost jelent, ennek fényében már nem is tűnik annyira eredeti ötletnek az a kis herceges rajz az elefántot nyelt kígyóval. Az viszont tény, hogy az áldozatát mindig egyben nyeli le, habár vannak fogai; a herpetológusok szerint egyszerűen lusta rágni.

A valaha elejtett legnagyobb anakonda 11,43 méter volt. Ennél nagyobb példányok már csak a horrorfilmekben vannak.

Bepillanatragasztózott anakonda
Húsa gazdag proteinben és vitaminokban, viszont nehéz megfogni. Próbálták háziasítani, ami nem sikerült résmentesen, ugyanis a falánk óriáskígyók rendszerint megreggelizték az anakondást, amikor hajtotta ki őket a mezőre tapírt enni. Hobbiállatként való tartása sem javallott, mert horkol, és büdös a szája.

Az anakondák párzása leginkább egy tál gigantikus spagettire hasonlít, mert a nőstény anakonda egyszerre vagy tíz hímmel fetreng, valójában ők találták ki a gruppenszexet. Gyakran megesik, hogy az anakondacsaj megunja az etyepetyét, és észrevétlenül kicsusszan közülük, amit az anakondacsávók nem is bánnak túlságosan, lévén hogy többségük buzi.

A kolumbiai parasztok egyik kedvenc csemegéje a töltött anakonda vagy más néven Wellington-kígyó, amikor az anakondát pukkadásig etetik disznóval és gombával, felfűzik egy XXL-es nyársra, majd lassú és hosszú tűzön ropogósra sütik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése