2010. augusztus 13., péntek

LÜKEPÉDIA - INDIÁN

Azért hívják őket indiánoknak, mert a gügye Kolumbusz azt hitte, hogy Indiába jutott, amikor megérkezett a fiúkkal. Már a kezdetektől igen feszült volt a hangulat a telepesek és az indiánok között, mert az őslakosok meglehetősen faragatlanul viselkedtek, kézzel ették a bölénypúpot, és a szalvétát hírből sem ismerték, ahogy Botticelli munkásságát sem. Ez utóbbi főleg az itáliai matrózok körében váltott ki nemtetszést.

Indián pápák ősi legyezős technikával eltüntetik a Capitoliumot
 Az indiánok a fentieken kívül a kalendáriumot sem ismerték, ezért vannak olyan idióta neveik, mint pl. Fürge Szarvas, Lomha Káposztalepke vagy Messzire Szálló, Mindig Célba Találó Pángalaktikus Kúposfejű Nyílvessző.
Büszke Sas ezüstérmes lett az 1924-es párizsi olimpián, hosszútávnézésben
Rengeteg debil szokásuk volt. Hordákba tömörültek, mint az állatok, kiválasztottak maguk közül egy szerencsétlent, levágták kezét-lábát, és kinevezték törzsfőnöknek. Ha egy indiánnak megtetszett egy másik indián vagy egy fehér ember haja, akkor kérdezés nélkül levágta neki fejbőröstől és hazavitte emlékbe.

A kis Winnetou járni tanul a Vízszintesen Növő Fák Földjén
Jézus helyett egy Manitu nevű fószerben hittek, és azt gondolták, hogy haláluk után valami Örök Vadászmezőkre jutnak, ahol kolbászból van a békepipa, és ki van írva a kapura, hogy uff.

A terepszínű indián mésszel kente be a lova csüdjét, hogy ne másszanak rá a hangyák
A leghíresebb indián Winnetou, aki szintén nem volt egy észkombájn, mert a többi indiánhoz hasonlóan mindig egyes szám harmadik személyben beszélt magáról, mint egy kétéves gyerek. Ezenkívül feltehetőleg faciális idegridegségben szenvedett, mert Karl Marx szerint arcizma se rándult soha.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése