2010. augusztus 13., péntek

LÜKEPÉDIA - LÉGY

Légy alatt elsősorban a közönséges házilegyet (Musca apartamentica) értjük, emellett igen elterjedt még a piaci légy, valamint a bögöly, amelyik még a piaci légynél is szemtelenebb, lévén hogy csíp is. A házilégy közeli rokona még a templomokban, imaházakban fellelhető üdvözlégy. A döglött légy neve röviden döglégy.

Antropomorfizálódott döglégy meccsre megy kretén barátjával
A legyek az emberi és állati ürülék mellett a rothadó dolgokat szeretik a legjobban, meg a death metalt, kedvenc együtteseik a Pestilence, a Dying Fetus és a Cannibal Corpse.

Balázs Palit le se szarják, ez photoshop
A légy veszélyes, rengeteg betegséget terjeszt, de főleg idegesítő, mert a kibaszott zümmögésével nem hagy aludni, kivéve a cecelegyet, amelyik nagyon szégyelli magát a rokonai viselkedése miatt, és úgy próbál kompenzálni, hogy álomkórt okoz a csípésével. Afrikában bioaltatóként használják, az alvászavarokkal küszködő maszájok vacsora után mindig megcsípetik magukat egy ceceléggyel.

Frissen bececelegyezett maszáj csaj
A légy tulajdonképpen semmire se jó, pisztrángot is csak műléggyel lehet fogni, de annak nincs semmi köze a légyhez, ahogy a műtrágyának sincs a lóhoz. Egyedül a gyerekpszichológusok veszik hasznát az ún. személyiségvizsgáló légytesztnél: odaadnak az óvódásnak egy legyet, és amelyik kitépi a szárnyait, az szadista, amelyik megeszi, az hülye.

Musca metallica, magyarul fémlégy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése