2010. augusztus 13., péntek

LÜKEPÉDIA - ŐSERDŐ (ESŐERDŐ)

Aki azt képzeli, hogy az őserdőben dinoszauruszok, gyapjas mamutok, kardfogú tigrisek, félelmetes vértyúkok és egyéb más ősállatok élnek, az alaposan téved. Az őserdő másik neve esőerdő, ma már jobbára ezt használják.

Ahogy a neve is mutatja, az esőerdőben állandóan esik az eső, ezért feltétlenül vigyen magával mindenki esőkabátot, csatornát és esővizes hordót, aki esőerdőbe készül gombászni vagy makkot szedni. Lúgos kalapot sem árt betenni, mert az semlegesíti a savas esőt, ami szintén nem ritka arrafelé.

A ferde kalap is megteszi
Habár veszedelmes őslények nincsenek, ellenben van egy rakás idióta állat, amelyek megkeserítik az esőerdőbe kirándulók életét. Egyikük a sunyi büdösfarkú bográcsmajom, amelyik kilesi, amikor az ember bemegy a sátorba erős pistáért, és belelógatja a büdös farkát a készülő krumplipaprikásba. 

Ő az
A másik az édescsőrű bigbenmadár; ez este odatelepszik a táborozók fölé egy fára, és egész éjjel a toronyóra hangját utánozza a nyomorult. Csokoládémikulással, kindertojással, vaníliás nápolyszelettel vagy hólapáttal lehet elhallgattatni. De a legveszélyesebbek a szárnyas gps-hangyák, amelyek megeszik a térerőt, és az ember nem tud taxit hívni, pedig már nagyon menne haza.

Ez a helybéli jelzselével kente be a karját, hogy tudjon telefonálni
Az esőerdőbeli növényekkel is ugyanez a helyzet. Hiába kenyerezzük le vagy verjük agyon a bigbenmadarat, éjféltájban megjelenik az amazonasi instant tök, és mindig ott nő ki másodpercek alatt, ahol éppen fekszünk.
Aztán ott van a perverz kukkolópáfrány, amelyik roppant kifinomult hallásával a legapróbb szexneszt is meghallja, ezért az esőerdőben szeretkezni se lehet, mert egyből ott terem, és kéjenc pofával bámul be a sátorablakon.

Megoldás: a fasátor
Mindent összevetve, mindenki jobban teszi, ha esőerdő helyett inkább hómezőre megy jégvirágot szedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése