2010. augusztus 12., csütörtök

LÜKEPÉDIA - LÁTHATATLAN EMBER

A láthatatlan ember a sci-fi-szerzők egyik kedvenc témája. A leghíresebb láthatatlan emberes könyvet H. G. Wells írta, a címe: A láthatatlan ember. A tehetséges angol író oly remekül rajzolja meg a láthatatlan ember figuráját, hogy szinte látjuk magunk előtt.

A láthatatlan ember az apjával és egy bábuval fényképezkedik
A hollywoodi filmesek is többször feldolgozták már a témát, a producerek mindig szívesen finanszíroznak láthatatlan emberes filmeket, mert sokba kerülnek ugyan a speciális effektusok, viszont egy színészgázsival kevesebbet kell kifizetniük a végén.

Vízen járni is tud
Talán azért is foglalkoztat mindenkit a láthatatlanság kérdése, mivel a szem a legfontosabb érzékszervünk, az információk 85%-át vizuális úton kapjuk, vagyis a látás által. Amíg láthatatlan emberek a valóságban nincsenek – legalábbis még senki nem látott -, léteznek viszont hallhatatlan emberek, vagy más szóval némák, de abban nincs semmi érdekes. Ugyanígy nem írtak még könyvet tapinthatatlan emberről, pedig biztos sokan megvásárolnák.

A láthatatlan ember épp azt álmodja, hogy ő egy bohókás zsiráf
Gárdonyi Géza is írt egy láthatatlan emberes könyvet, annak is az a címe, hogy A láthatatlan ember, de egy nagy kitolás az egész, mert nem is a láthatatlan emberről szól, hanem a hunokról.

A láthatatlan emberről joggal feltételezhető, hogy valami rosszban sántikál, ezért aki láthatatlan embert lát, azonnal jelentse az első rendőrőrsön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése