2010. július 31., szombat

VÍZIBOC - CSODABOC*

(*Megjelent a Vásárhelyi Hírlapban)

Csizmát húzok, várj egy cseppet! – szívatja a kismalac a farkast A három kismalac című mesében, amikor időt akar nyerni. Amit a tévében láthattunk, az viszont nem mese: a három vadszamár (Boc, Basescu, Elena Udrea) tényleg csizmát húzott, és az árvíz sújtotta területekre sietett.

Igen, a három vadszamár. Finomabb jelzővel aligha illethetnénk őket, amikor Udrea naccsága holmi zavaros turisztikai stratégiákról kezdett hadoválni a frissen lehajléktalanodott, tökig vízben álló embereknek, a matróz pedig lehordta őket, amiért rossz helyre húzták fel immár elsodort kulipintyóikat a nyomorultak, tanárnőt dorgált, hogy nem biztosíttatta be a házát, majd tett valami homályos ígéretet némi építőanyag kiutalására. Házépítésre már nem, oldják meg maguk. Csakhogy a károsultak zöme idős vagy nagyon idős, ezért kissé szürrealisztikus a kép, ahogy a nyolcvanéves nyanya reggel felpattan, bekapja a protkóját, bedob egy erős feketét, ráküld két energiaitalt, és nekilát kiönteni betonból az alapot…

A mini-szterelnök azonban még őket is le(vízi)pipálta. Ugyanis Saucesti község határában, ahova indult, hírét vette, hogy az emberek nem éppen karneváli hangulatban, tűzijátékkal és ökörsütéssel készülnek ő-boc-sága fogadására. Azaz, ha nem is ég felé meredő kaszák és kapák seregére, de meglehetősen puskaporos hidro-, illetve atmoszférára számíthat. Mit tett hát ez a vízfejű hőscincér, ez a félresikeredett csizmás kandúr, ez a töpörödött törphérosz? Összeszedte a bátorságát, és vállalta a konfrontációt a kétségbeesett, földönfutóvá lett szerencsétlenekkel? Nem, nem, már tisztáztuk: ez nem mese. Azt csinálta, ami elvárható volt tőle: hátraarcot. És amikor egy riporter megkérdezte: mégis hogy teheti ezt az emberekkel, szó nélkül fuck-épnél hagyta.

Bizonyára mindenki ismeri ama, valamilyen csucsutalálkozón készült fotót, amelyen ez az elfűrészelt óriás lábujjhegyen peckeskedik, hogy a mellette állónak legalább a válláig érjen. Nos, a mostani figurája után nem kihúznia kéne magát, hanem össze, olyan, de olyan kicsire, hogy egy ganajtúró bogár fél lábbal is hazagörgethesse jó meleg trágyadombjára.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése