2010. július 31., szombat

VENDÉG A HÁZNÁL

Mandátum nélkül – ez a címe egy ukrán tévécsatorna politikai valóságshowjának, melynek keretében hétköznapi családokhoz költöztetnek be néhány napra közismert politikusokat, hogy kiderüljön: képesek-e megélni a popor szintjén, vagyis tudnak-e luxuskocsik, mentelmi jog, titkárnők és tanácsosok hada nélkül boldogulni a „valós” életben. Az ottlét idejére megfosztják őket képviselői igazolványuktól, bankkártyájuktól, és kötelesek lesznek megoldani az alkalmi családjuknál tapasztalt nehézségeket, valamint részt kell venniük annak rendes hétköznapi tevékenységeiben. Természetesen minden a kamerák előtt zajlik majd.

Ó, hogy miért nem itt nálunk találták ezt ki! Ugyanis a dolog külön érdekessége, hogy a befogadó családok nem választhatják meg, hogy melyik politikust lőcsöljék rájuk, ez majd csak a forgatás kezdetekor derül ki, és visszakozni már nem lehet. Valszeg nem sok férfi játékos prüszkölne, ha, teszem azt, Elena Udreanak kéne mesét olvasnia esténként, esetleg – ha rá tudná dumálni az asszonykát – sikerülne bevenni a nem éppen kamaszlányos cickókkal bíró szőkeséget egy kis közös éccakai hancúrozásba.

A miniszterasszony
Igen ám, de mi van akkor, ha például Teo Trandafir zörget majd be? Arról már nem is beszélve, hogyha Magyarországgal közösen készülne a műsor, és reggel korán a vigyorgó Lendvai Ildikó jelenne meg az ágy mellett egy csésze gőzölgő kakaóval… Brrr!!!

Ugyanakkor, az illető politikus se választhatja ki a neki szimpatikus családot, és ebből adódhatnak a bajok… Emil Bocnak még akkor lenne a legnagyobb mákja, ha valamilyen agrárfemilihez kerülne, ugyanis már többször megcsodálhattuk, hogy milyen pricséput cörán: rutinosabban feni a kaszát, mint ahogy napozni készülő nudista keni a… hasát. Vécé Tudort pedig egy olyan családnál látnánk szívesen, ahol csak az esti kapuzárás után derülne ki, hogy a feleség valójában nincs is elutazva sehova, és a markos parasztlegény nem a fia a házigazdának, hanem az élettársa…

Kényszeredett vigyor
Ami engem illet, én Szász Jenőt, Borbély Lászlót, Cseke Attilát és Tőkést vendégelném meg, így egyszerre. Előbbit hátrazavarnám a kert végébe trágyagilisztát szedni a másnapi márnázáshoz, Borbély kiválogatná a szemetet, Cseke megvizsgálná a disznót, mi ketten Tőkéssel pedig borozgatnánk és honfoglalóznánk reggelig!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése