2010. július 31., szombat

VÍKEND 2*

(*Megjelent a Vásárhelyi Hírlapban)

Döntött a tanács: nem lesz Víkend 2 Vásárhelyen, legalábbis egyelőre nem. Pedig csak 11 milkóba került volna (euróban), természetesen hitelből vagy uniós pénzalapokból képzelték el a finanszírozását.

Claudiu Maior alprimár szerint azért lenne szükség a Víkend 2 megépítésére, mert „ezzel nőne a város idegenforgalmi potenciálja, annak árán is, hogy a város tíz évre eladósítaná magát”. Hát hol bujkált mostanáig ez a közgazdasági agytröszt, ez a született marketingfenomén, ez a zseniális válságstratéga? Mert pipepurcnyi kétség nem fér hozzá, hogy csak úgy özönlene ide, Flekkenfalvára a turisták és unatkozó milliomosok siserehada a világ minden részéről, ha megépülne a tudori Víkend 2 a két medencével meg a kosár- és teniszpályával. Arról már nem is beszélve, ha még a főprimár egyik korábbi víziója, a Somostető és Víkendtelep közötti libegő (drótkötélpályás felvonó) is megvalósulna, mert akkor már egyenesen turistaparadicsommá válnánk, Ibizát és a Kanári-szigeteket akár be is ültethetnék pityókával az ottlakók. Aztán a befolyt pénzeket ügyesen reinvesztálnák, és egyre-másra jelennének meg városunkban az aquaparkok, vidámparkok, multiplexek, wellness központok, luxushotelek, kacsalábon forgó paloták, kamatlábon forgó bankok… Forma 1-es pálya épülne a Vácmányon, Disney World Jedden, és a Poklos-patakot nem betonlapokkal fednék be, hanem márványtömbökkel. Akkora lenne a jólét, hogy taxival járnánk autósmoziba, kolbászból lenne a szalonna, méz folyna a csapból, a járdapiskótákat aranytéglákra cserélnék, és a kölköket limuzinnal hordanák oviba. Armani-öltönyös tanárok pezsgőznének délutánonként a főtéri teraszokon, ébenfa padokon ücsörgő, elhízott nyugdíjasok elefántcsont-fejű sétapálcáikkal fegyelmeznék a virágóra körüli narancs- és pálmafákon ricsajozó nimfapapagájokat és kakadukat, és a hidegvölgyi Máriskók golfütővel kergetnék a purdékat a zongora körül, ha nem akarnák megenni a szarvasgombát vagy a kaviárt.

De, ismétlem: döntött a tanács, nem lesz Víkend 2, így a fentiekre még egy cseppet várnunk kell. Azonban kárpótlásul annyi pénzt valahogy kiszoríthatnának, hogy nyissanak még egy állatkertet. Mert hogy lenne kikkel benépesíteni, az már tuti!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése