2010. július 31., szombat

SPÓRLÁS

Talán sose volt ajánlatosabb takarékoskodni, mint manapság, amikor TVA-t emelnek, fizetéseket farigcsálnak, és lassan már a szellentést is megadóztatják. Lássunk hát néhány takarékossági tippet…

Mossunk kézzel. Amellett, hogy megspórolunk egy csomó áramot meg vizet, még testmozgásnak is jó. Még több lóvét takaríthatunk meg, ha nem valamilyen drága mosóport használunk, hanem mi magunk főzünk háziszappant avas szalonnából, fáradt olajból, halfejekből, csirkecsontokból. Egy kissé büdösség lesz ugyan a lakásban, de max két hét alatt teljesen ki lehet szellőztetni.

Vegyünk egy malacot, így sose kell eldobnunk ételmaradékot. Amennyiben blokkban lakunk, jobban tesszük, ha kutyának álcázzuk és megtanítjuk ugatni, ugyanis haszonállatot tilos tömbházlakásban tartani. Csak aztán nehogy valamelyik bögöréc szomszéd feljelentsen az állatvédőknél, amikor egy decemberi hajnalon agyonszúrjuk az ugató röfit a porolónál.

Pakoljuk meg a hűtőt könyvekkel, cipőkkel vagy kövekkel, ugyanis kevesebbet fogyaszt, ha tele van, mivel a már lehűlt dolgok is hűtik egymást.

Kislányunknak, kisfiúnknak meséljük be, hogy a mekibe csak csúnya és buta gyerkőcöket engednek be, a sok tévézéstől meg netezéstől olyan kancsik lesznek, mint a matróz, és a kólától csak akkorára nőnek, mint Emil Boc.

A karácsonyt január végén tartsuk, mert olyankor találunk fát ingyen a szeméttárolónál, és a szaloncukor is olcsóbb.

A maxi-taxin 500 lejest villantsunk, általában nem tudnak visszaadni. A taxisokkal már nem megy a csel, mert felváltatják velünk.

Húzzunk egy fagyasztott csirkét a fűtőtest mérőórájára, így annak a hőmérsékletét fogja mérni, nem a szobáét, következésképpen nem számol semmit. Hátránya, hogy egy idő után a csirke elkezd csöpögni, de alátehetünk egy kimustrált lábost vagy bilit. Mindig legyen otthon cserecsirke, amit bevethetünk, amíg az előzőt újra lefagyasztjuk, miután kiolvadt.

Ne a tengerpartról vigyünk haza kagylót emlékbe, hanem a hotelből. De csak akkor, ha befér a bőröndbe, különben baj lehet belőle.

És végezetül: ha be kell feküdnünk a kórházba valamilyen operációra, akkor ne hálapénzzel készüljünk az orvosnak, hanem hálaimával. Ámen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése