2010. július 31., szombat

JELMEZ

Darth Vadernek öltözött rabló állított be egy New York közelében lévő bankfiókba, és követelte a zsetont. Az alkalmazottak elsőre tréfának vélték a dolgot, de amikor – lézerkard helyett – egy pisztoly is előkerült, akkor már szó nélkül engedelmeskedtek. Az egyelőre ismeretlen összegű zsákmánnyal a gonosz Sith-lovagnak sikerült olajra lépnie – közölte a helyi rendőrség, ha nem is pont ezekkel a szavakkal.



A bankrablók világszerte általában valamilyen maszkot viselnek – többnyire símaszkot, de nem ritka az álarc sem -, ez a jelmezesdi azonban új. Mindenesetre reméljük, hogy el fog terjedni, legalább egy kis mókát és színt visz az amúgy félelmetes aktus(ok)ba. Ha valóban teret hódít majd ez a módi, akkor azt a szuperhősök nagyon meg fogják szívni: képzeljük el, ahogy szegény Pókember vagy Batman beállít a bankba egy kis lakáshitelért. Már a bejáratnál szitává fogják lőni őket, és akkor küldhetnek Superman kolléga után, hogy jöjjön és tekerje vissza az időt…

Pókember szomorú, mert a bank elutasította a hitelkérelmét
Az is mennyivel viccesebb lesz, ha majd nem morcos pofájú, borostás talibánok vezetik felhőkarcolónak a repülőt, hanem például Miki egér, Donald kacsa és Plútó kutya, Godzilla kicsinyített mása ideggázozik a japcsi metróban, Zorró és cimborái robbantják fel a spanyol vonatokat, a Mikulás pakolja tele TNT-vel az oklahomai irodaházat, és dalmát kiskutyáknak öltözött csecsen terroristák ejtik túszul a moszkvai színház közönségét. Éjjel majd arra ébredünk, hogy Malacka vagy Füles matat a szekrényben; a buszon Micimackó szabadít meg a buxtárcánktól; Jancsi és Juliska lesz az erdélyi Bonnie és Clyde, és Pinokkió lép meg a verdánkkal. És, ha majd odabent is engedélyezik nekik a jelmezviselést, akkor az ovisokat nem bábszínházba fogják vinni délelőttönként, hanem börtönökbe, mert olyanok lesznek, mint a Disney World kicsiben.

Morcos King Kong-jelmez áruházi lopáshoz
A Parlamentben viszont egyenesen kötelezővé kéne tenni a dolgot! Az lenne csak az igazi, ha a matróz Popeye-ként fegyelmezné a honatyákat, Emil Boc és Elena Udrea Hüvelyk Matyinak, illetve Hüvely Pannának lenne öltözve, az RMDSZ-es csávók hupikék törpikés szerelésben lapulnának, Markó lenne Kuka, Crin Antonescu mint Hamupipőke bájologna, Vécé Tudor pedig Paprikajancsiként kukucskálna be az ablakon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése