2010. szeptember 5., vasárnap

LÜKEPÉDIA - FARKASEMBER

A farkasember (Homo lupus) vagy vérfarkas (Hemo lupus) olyan ember, akit átok farkassá változtatott, és emberi mivoltából kivetkőzve viselkedik, például nem köszön a szomszédoknak, hangosan fingodozik a liftben, és vicsorítja az arcát. Átok hiányában úgy válhat belőlünk farkasember, ha megharap egy másik farkasember, esővizet iszunk egy farkas lábnyomából, sokáig nézünk farkasszemet, vagy vásárolunk magunknak egy farkasember-jelmezt. Akkor is farkasemberré lesz később valaki, ha születésekor a bába nyírfaabroncson keresztülbújtatja, de ez manapság nem túl életszerű. A legtöbb farkasember civilben programozó, és számítógépjeikben speciális memória, ún. wolf-RAM található.

A leghíresebb indián farkasember, Wolfnetou
A farkasemberség genderspecifikus, azaz csak férfiből válhat farkasember, farkasasszony nincs (az „ordas nagy kurva” teljesen mást jelent). Felnőttbetegség, mivel farkasgyermek sincs. Legkönnyebb teliholdkor farkasemberré változni, de a profik képesek akár fényes nappal a strandon is. A leghíresebb farkasemberek: Benicio Del Toro, Jack Nicholson és Bolyai Farkas.

Lesz ez még így se
A farkasemberes filmekben a farkasember mindig visszaváltozik emberré, amikor kinyiffantják, hogy sajnáljuk. Nem egyszerű kinyírni, mert a vámpírokkal ellentétben nem érzékenyek a vallási ereklyékre és szimbólumokra, csak az ezüstre, de arra is kizárólag pisztolygolyó formájában, hiába agyabugyáljuk el egy ezüstfenyővel vagy vágunk hozzá egy ezüstkárászt, meg se parittyázza.

Kilenc farkasemberből tíz a Colgate-et ajánlja
Rókaemberek, vaddisznóemberek és szarvasemberek sajnos nincsenek, pedig biztos nagyon viccesen néznének ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése